BILA JE NA SAMRTI

BEŠĆUTNIK UMILJATU KUJICU ŽIVU ZAKOPAO Prestrašenu Atenu spasio slučajni prolaznik: 'Opazio sam kako se nešto miče...'

 Facebook

Bordoška doga po imenu Atena stara deset godina spašena je u kolovozu u predgrađu Pariza gdje je bila zakopana živa, a sada se oporavlja u toplini novog doma.

Pedro Denis šetao je ulicom sa svojim psom kada je opazio kako se ispod prašine, blata i kamenja nešto miče. Zahvaljujući brzoj reakciji iskopao je psa i spasio Atenu od sigurne smrti.









- Vidio sam joj glavu i bilo je teško procijeniti koliko je zemlje bilo na njoj - napisao je Dinis na Facebooku dodajući kako se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i tako joj spasio život.

Atenu je potom odveo u najbližu veterinarsku kliniku gdje se, unatoč tome što je bila dehidrirana i u šoku, brzo oporavila.









- Vrlo je prijateljski raspoložena, nije nimalo agresivna. Ona je stvarno dobar pas - kazao je veterinar kojem je zato još više bilo neshvatljivo zašto bi to netko učinio.

Policija je pronašla vlasnika psa, 21-godišnjeg mladića koji je Atenu pokušao ubiti tako što ju je živu zakopao. Sada mu prijeti do dvije godine zatvora zbog okrutnosti prema životinji i kazna od 33.000 dolara. Suđenje ga očekuje početkom iduće godine.

Foto: SOS Dogue de Bordeaux

Atena je u međuvremenu sretna u novom domu. Njezini vlasnici su Jean-Pierre i Raymonde Delfosse, par koji vodi utočište za pse SOS Dogue de Bordeaux, gdje će Atena ostati do kraja života.





Déesse, Pedro et Athéna <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Posted by Cecile Lerminiaux on Saturday, 26 September 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:29