Shutterstock
pismo čitatelja

Zbog razlike u godinama i njezine djece, svi su protiv naše veze. Roditelji su užasnuti

Imam li pravo na ljubav

Imam 29 godina, a moja partnerica i buduća supruga 42 i dvoje djece. S njom sam prvi put u životu sretan. Moji roditelji su užasnuti. Imam li pravo na svoju ljubav?

  • Ivan I., Osijek


Odgovara dr. Andrea Tomić, psihijatar, Klinika Vrapče, Zagreb

Naravno da imate pravo na ljubav. Žena koju volite i s kojom ste sretni i njezina djeca dobili su vas, a vi njih i jedni drugima možete uljepšati život ako kvalitetno nastavite graditi svoj odnos. Vaši roditelji, sigurna sam, za vas žele sve najbolje i pri tome imaju svoj kut gledanja. U tom smislu mogu razumjeti i njih da su zatečeni situacijom.

Međutim, kad vide da ste vi stvarno sretni i da živite život punim plućima te da je za to zaslužna i vaša partnerica i njezina djeca, i oni će prestati biti užasnuti, kako ste to sami napisali. Vjerujem da ćete jedni drugima dati priliku za upoznavanje i da ćete uvidjeti kako ste se trebali sresti i kako imate puno toga za podijeliti u životu.


Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
01. kolovoz 2024 18:53