Prebolio sam upalu gušterače. Osjećam se dobro, ponekad imam manje probleme i bolove. Htio bih čajevima pojačati i održati funkciju gušterače. Što mi savjetujete?
Nikola Z., Bjelovar
Odgovara dr. Ksenija Krajina Pokupec, fitoterapeut:
"Akutna upala gušterače je opasna dijagnoza, stoga je nužno stalno provoditi dijetu. Zaboravite na premasno, slatko i alkohol. Tijekom dana pijuckajte čaj za gušteraču i metabolizam od lista borovnice, korijena vodopije, bazge i nevena. Sve pomiješajte u podjednakim količinama pa žličicu mješavine prokuhajte u šalici vode (otprilike 2,5 dl). Neka odstoji pet minuta, procijedite i pijte dvije do tri šalice dnevno."
Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....