1 čajna žlica praha korijena maslačka
1 čajna žlica zaslađivača (po želji)
mlijeko (po želji)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Očišćeni korijen maslačka narežite na manje dijelove. Lim obložite papirom za pečenje i rasporedite narezani korijen maslačka.
- Ubacite lim u pećnicu, a vrata ostavite malo odškrinuta kako bi izlazila vlaga. Često ga okrećite kako biste bili sigurni da će se ravnomjerno osušiti i da neće izgorjeti. Proces sušenja može trajati oko dva sata. Da je korijen suh, shvatit ćete po njegovoj smeđoj boji.
- Potom ga izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi pa ga sameljite u mlincu za kavu.
- U šalicu proključale vode dodajte jednu čajnu žličicu praha.Gorak okus možete ublažiti mlijekom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....