Za četiri porcije
- 500 g različitog sezonskog voća
- 1 litra vode
- 30 g škrobnog brašna
- 2 jušne žlice hladne vode
- 1 vanilija šećer
- šećer po želji
- sok od limuna po želji
- mošt po želji
Priprema:
- Oprano, očišćeno i usitnjeno voće staviti u hladnu vodu i pustiti da prokuha.
- Kuhati 20 minuta na laganoj vatri.
- Maknuti s vatre. Izmiksati štapnim mikserom. Potom ponovo prokuhati.
- Pomiješati u homogenu smjesu škrobno brašno i 2 žlice vodu.
- Dodati u juhu.
- Još jednom sve zajedno kratko prokuhati.
- Začiniti vanilija šećerom, a limunov sok, šećer i mošt dodati po želji.
- Može se dekorirati kockicama zapečenog kruha ili dvopekom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....