Za četiri osobe:
- 1 veliki poriluk
- 3 srednje velike mrkve
- 4 srednje velika krumpira
- 1 srednje velika rajčica
- 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- povrtni temeljac
- celerov korijen
- peršinov list
- sol
- papar
- crvena paprika
- mažuran
- lovorov list
Priprema:
- Očistite poriluk i svaki njegov list posebno operite kako biste uklonili svu zemlju.
- Izrežite poriluk i mrkvu, te ih kratko propirjajte na zagrijanom ulju.
- Dodajte oguljeni i na kocke izrezani krumpir i izrezanu rajčicu.
- Pirjajte uz često miješanje na niskoj temperaturi par minuta. Začinite.
- Dodajte povrtni temeljac da prekrije krumpir i zakuhajte.
- Smanjite vatru i lagano kuhajte dok krumpir ne bude gotov.
- Tijekom kuhanja dolijte ključalu vodu po potrebi.
- Maknite s vatre, pospite usitnjenim peršinom i poslužite.
- Uz ovo varivo dobro idu polpete, zelena salata i crni kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....