300 g špinata
50 g mrkve
20 g crvenog luka
1 jušna žlica kiselog vrhnja
1 jaje
0,5 jušne žlice brašna
1 jušna žlica ulja
1.5 litra vode
sol
papar
celerov korijen
peršinov list
Priprema:
- Na ulju blago popržiti luk. Dodati brašno i kratko ga popržiti da se zažuti. Uliti vodu.
- Dodati opranu i na kockice izrezanu mrkvu i celerov korijen. Zasoliti i popapriti i ostaviti kuhati.
- Kad su mrkva i celer skoro pa skuhani, dodati na tanke rezance izrezani špinat. Kuhati 2 minute.
- U zdjelici izmiješati vrhnje i jaje i smjesu žlicom dodavati u juhu „šarajući“. Kuhati još 1 minutu.
- Posuti usitnjenim peršinom i poslužiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....