Ako već imate osnovne sastojke kao što su sol, papar i ulje, za svaki od recepata trebat će vam samo 12 kuna.
 Foto: iStock
Tako lako

Za brzi i fini obrok ponekad je potrebno tek nekoliko sastojka i mala tajna

Kompliciranije recepte prepustite posebnim prilikama, a uz Brzo & Fino otkrijte zalogaje - slatke i slane - s najlaganijim kiselim vrhnjem, koji se mogu pripremiti sa svega nekoliko sastojaka i pritom vam oduzeti malo vremena i još manje novca.

Koliko ste puta naišli na recept s bezbroj sastojaka koje ne znate gdje biste nabavili, čak i da se odlučite na njegovu pripremu? Vjerojatno češće nego što želite. Ne kažemo da treba bježati od novih sastojaka i kompleksnijih jela, ali u svakodnevnim situacijama malotko se može baviti takvim stvarima.

Zapravo, za dobro jelo potrebna vam je samo kvalitetna svježa namirnica - bilo da je riječ o voću, povrću ili namirnici životinjskog podrijetla - malo začina i neki sastojak koji će to sve povezati i dodatno obogatiti.

Štedi i vrijeme i novac

Zato kompliciranije recepte prepustite posebnim prilikama, a uz Brzo & Fino otkrijte zalogaje - slatke i slane - s najlaganijim kiselim vrhnjem sa 12% mliječne masti, koji se mogu pripremiti sa svega nekoliko sastojaka i pritom vam oduzeti malo vremena i još manje novca.

Ako već imate osnovne sastojke kao što su sol, papar i ulje, za svaki od recepata trebat će vam samo 12 kuna!

Punjena jaja

Sastojci

  • 5 jaja
  • 100 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • žličica senfa
  • sol, papar
  • po želji: rotkvice

Priprema

  1. Jaja skuhajte "u tvrdo" tako da ih stavite u lonac, sasvim prekrijete vodom i pustite da zavrije. Potom sklonite s vatre i ostavite poklopljeno 10 minuta.
  2. Jaja ogulite, prepolovite i izvadite žumanjak.
  3. Žumanjke pomiješajte sa žličicom senfa i kiselim vrhnjem pa začinite solju i paprom.
  4. Pripremljenom smjesom napunite bjelanjke i po želji ukrasite tanko narezanim rotkvicama.

Rolice od tikvica

Sastojci

  • 2 tikvice (oko 400 g)
  • 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • sol, papar, ulje, bosiljak

Priprema

  1. Tikvice narežite na tanke ploške (odstranite sredinu koja sadrži sjemenke) te ih začinite solju, paprom i pokapajte s malo ulja.
  2. Pecite kratko s obje strane na grill ili običnoj tavi.
  3. Pustite da se ohlade, a za to vrijeme napravite punjenje od vrhnja i sitno nasjeckanog bosiljka. Svaku plošku premažite vrhnjem i zarolajte te po želji učvrstite čačkalicom.

Jagode s acetom balsamicom

Sastojci

  • 300 g jagoda
  • 30 ml aceta balsamica
  • 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 5 žlica šećera

Priprema

  1. Aceto kratko prokuhajte s tri žlice šećera. Kad se šećer otopi i aceto zgusne do sirupaste konzistencije, maknite ga s vatre i pustite da se malo ohladi.
  2. Za to vrijeme mikserom izradite vrhnje i preostale dvije žlice šećera.
  3. Očišćene i nasjeckane jagode prelijte sirupom pa dobro promiješajte, podijelite u dvije posudice i prelijte pripremljenim kiselim vrhnjem.


Želite još ovakvih jednostavnih recepata sa svakodnevnim sastojcima od kojih se neki sigurno već i nalaze u vašoj kuhinji? Preuzmite knjižicu sa svih 12 recepata ovdje, a svakodnevnu inspiraciju, savjete i recepte za brza i fina jela potražite na brzoifino.hr.

Linker
22. studeni 2024 07:47