Piše: Toni Grahovac, student koji želi pokazati da se i s manjim budžetom može jesti zdravo, ukusno i kvalitetno
Upoznao sam ljude koji ne vole jagode, trešnje pa čak ni i Nutellu (da, dobro ste pročitali) ali one koji ne vole tortilje nisam nikada. Toliko mogućnosti, kombinacija, modifikacija. Savršene za one koji se bore s uvrštavanjem povrća u prehranu pošto u njih ide apsolutno sve. Ako pazite na kalorije postoje i integralne verzije, ali tortilje su generalno vrlo dobar izbor za sve one koji žele skinuti nekoliko kilograma ili pak održati trenutačne brojke.
TORTILJE S PILETINOM
SASTOJCI:
tortilje (možete raditi i domaće)
- 250 g piletine
- luk, celer, mrkva
- maslinovo/kokosovo ulje
- začini po želji (kajenski papar, mediteranska mješavina začina, sol, crvena paprika, češnjak u granulama)
- prilozi po želji (rajčica, paprika, salata, kukuruz, grah, feta sir, masline, grčki jogurt)
PRIPREMA
- Ispržiti luk kratko na maslinovom/kokosovom ulju da omekša i poprimi zlatnu boju
- Dodati mu celer i mrkvu koji su rezani na trakice
- Kuhati/pirjati sve zajedno dok celer i mrkva lagano ne omekšaju(po potrebi zalijevati vodom ili idealno temeljcem)
- Dodati u to začinjenu piletinu koju smo prethodno narezali na kockice
- Pirjati još 15-ak minuta te na kraju zaliti vrhnjem za kuhanje, idealno biljnim no možete koristiti i kokosovo mlijeko kao alternativu
- Tortilju ugrijati na vrućoj tavi minutu sa svake strane
- Napunite ih piletinom i povrćem te uživajte u bogatstvu okusa
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....