FOTOGRAFIJE: SVARIOPHOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
za početnike

Tortilje s piletinom - recept s kojim ne možete pogriješiti

Čak i ako ste početnik u kuhinji s ovim receptom teško da ćete nešto zeznuti


Piše: Toni Grahovac, student koji želi pokazati da se i s manjim budžetom može jesti zdravo, ukusno i kvalitetno

Upoznao sam ljude koji ne vole jagode, trešnje pa čak ni i Nutellu (da, dobro ste pročitali) ali one koji ne vole tortilje nisam nikada. Toliko mogućnosti, kombinacija, modifikacija. Savršene za one koji se bore s uvrštavanjem povrća u prehranu pošto u njih ide apsolutno sve. Ako pazite na kalorije postoje i integralne verzije, ali tortilje su generalno vrlo dobar izbor za sve one koji žele skinuti nekoliko kilograma ili pak održati trenutačne brojke.


TORTILJE S PILETINOM

image
FOTOGRAFIJE: Toni Grahovac


SASTOJCI:

tortilje (možete raditi i domaće)

  • 250 g piletine
  • luk, celer, mrkva
  • maslinovo/kokosovo ulje
  • začini po želji (kajenski papar, mediteranska mješavina začina, sol, crvena paprika, češnjak u granulama)
  • prilozi po želji (rajčica, paprika, salata, kukuruz, grah, feta sir, masline, grčki jogurt)


PRIPREMA

  1. Ispržiti luk kratko na maslinovom/kokosovom ulju da omekša i poprimi zlatnu boju
  2. Dodati mu celer i mrkvu koji su rezani na trakice
  3. Kuhati/pirjati sve zajedno dok celer i mrkva lagano ne omekšaju(po potrebi zalijevati vodom ili idealno temeljcem)
  4. Dodati u to začinjenu piletinu koju smo prethodno narezali na kockice
  5. Pirjati još 15-ak minuta te na kraju zaliti vrhnjem za kuhanje, idealno biljnim no možete koristiti i kokosovo mlijeko kao alternativu
  6. Tortilju ugrijati na vrućoj tavi minutu sa svake strane
  7. Napunite ih piletinom i povrćem te uživajte u bogatstvu okusa
Linker
20. studeni 2024 09:54