Centar za kulturu prehrane organizira još jedan put oko svijeta kroz kuhinju. Ovaj put polaznici tečaja idu na Tajland, kojeg slobodno možemo nazvati zemljom stotinu okusa. Raznolikost namirnica i začina su nešto što kažu da se može razumjeti samo oko posjetite ovu zemlju.
Ivana Orešić, poznata kao Putopisna kuharica i globalna proždrljivica degustirala je uzduž i poprijeko kugle zemaljske. Nedavno se vratila s Tajlanda... Rano prosinačko jutro na rijeci Kwai, žamor, gužva, lupanje vesala drvenih čamaca o površinu vode... Miješaju se tisuće boja voća, povrća, začina sa slanim i slatkim mirisima svježe pripremljenih jela. Široko se smiješeći simpatična gospođa za tek nekoliko bahta nudi slasno kokosovo mlijeko, dok njena kolegica reže sočni mango.
Nezaboravni okusi
- Ondje gladni ne možete ostati, ali niti otići bez pokojeg suvenira ili barem fotografije sa žutim kraljevskim pitonom - kaže Ivana.
Ivana će u kuhinju Centra za kulturu prehrane unijeti nezaboravan djelić neodoljive tajlandske svakodnevice i šarenilo slavne plutajuće tržnice Damnoen Saduak.
Polaznike će učiti spremati:
- Tajlandsku juhu s rižinim rezancima
- Ljetne rolice sa slatkim čili umakom
- Wok thai rezance
- Ulične palačinke s bananama
Tajlandsku kuhinju možete upoznati u utorak, 13. srpnja od 18 do 20.30 sati u Centru za kulturu prehrane u Zagrebu. Svi polaznici dobivaju diplomu i recepte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....