Smrznuto povrće, zamrzavanje povrća
Smrznuto povrće ima više hranjivih sastojaka od svježega
Znanstvenici iz Instituta za istraživanje hrane (Institute of Food Research) ustanovili su kao svježe povrće gubi do 45 posto važnih nutrijenata ako se ne konzumira na vrijeme.
Unatoč tome što većina britanskih kupaca u supermarketima vjeruje da povrće koje kupuju nije starije od četiri dana, može potrajati i dva tjedna dok obrok zdravlja, koji bi trebao obilovati vitaminima i mineralima ne stigne do obiteljskih trpeza, upozorava Telegraph.
Proizvodi koji su zamrznuti odmah nakon ubiranja sadrže puno više važnih hranjivih sastojaka, tvrde eksperti koji su proveli istraživanje za potrebe proizvođača smrznute hrane Birds Eye.
Svježe povrće vrlo brzo gubi na kvaliteti: Mahune nakon 16 dana gube 45 posto nutrijenata, brokula i cvjetača 25 posto, grašak do 15 posto, mrkva 10 posto.
Nutricionistica dr. Sarah Schenker objašnava zašto dolazi do opadanja kvalitete: "Hranjivi sastoji koji se nalaze u povrću počinju propadati onoga trenutka kada je ubrano. Iako mislimo da je na našim tanjurima kvalitetno povrće, to često nije slučaj. "
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....