- 30 dag oštrog brašna
- 20 dag glatkog brašna
- 1 kocka svježeg kvasca
- 2,5 dcl mlijeka
- 2 jaja
- 5 dag maslaca
- 5 dag šećera
- sol
- naribana korica 1 limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje, za premazivanje
- krupni šećer, za posipanje
Priprema:
- Stavite kvasac da se uzdigne u malo toplog mlijeka i šećera.
- Brašno prosijte i pomiješajte. Dodajte ostatak šećera, vanilin šećer, naribanu koricu limuna, rastopljeni maslac, razmućena jaja, malo soli i na kraju uzdigli kvasac.
- Pomiješajte sastojke postupno dodavajući ostatak mlijeka i umijesite glatko tijesto. Stavite ga na toplo mjesto da se diže oko sat vremena.
- Kad se tijesto diglo ponovno ga premijesite pa razdijelite na dva ili tri dijela. Svaki dio duguljasto oblikujte pa napravite pletenicu. Ostavite dizati još oko 15 minuta na toplom.
- Pletenicu premažite razmućenim jajetom i pospite krupnim šećerom. Pecite u kalupu na 200°C oko 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....