SLADOLED OD KAVE - MOŽDA VAŠ NOVI HIT
SASTOJCI ZA OKO 500 g
- 400 ml punomasnog mlijeka
- 300 ml slatkog vrhnja
- 230 g šećera
- 3 žumanjka
- 200 ml espresso kave
- nekoliko zrna kave za ukrašavanje
PRIPREMA
- U lončiću zagrijte slatko vrhnje s mlijekom, dodajte polovicu šećera i miješajte dok se ne rastopi. Skuhajte kavu i ostavite da se ohladi. Žumanjke istucite s ostatkom šećera, zatim u njih ulijte kavu (bez taloga).
- Nastavite miješati. Zatim smjesu od žumanjaka dodajte u smjesu od slatkog vrhnja i mlijeka te miješajte dok se sastojci ne povežu. Premjestite u posudu, po mogućnosti od inoksa, i stavite u zamrzivač na toliko vremena koliko je potrebno da smjesa dođe na sobnu temperaturu.
- Preselite u drugu posudu i vratite u zamrzivač, no svakih 30 minuta izvadite posudu i promiješajte sladoled. Ponovite taj postupak najmanje tri puta.
- Prije posluživanja ukrasite zrnima kave.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....