Pripremite brzo i jednostavno jelo za dvoje sa svinjskim mesnim okruglicama posluženim sa špagetima, tikvicom narezanom na trake, limunom i parmezanom: savršeno za ljetne večeri!
Ljetni špageti s mesnim okruglicama
Sastojci za 2 osobe:
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- sitno nasjeckana glavica luka
- 2 zgnječena režnja češnjaka
- 1 čajna žličica sjemenki komorača
- 250 g mljevene svinjetine
- vezica peršina (listovi i stapke sitno nasjeckani)
- 1 velika tikvica: rubne dijelove narezati na trake, a sredinu naribati ili narezati na sitne kockice
- 200 g špageta
- svježe iscijeđen sok od pola limuna i naribana korica pola limuna
- naribani parmezanom
Priprema:
1. Na srednje jakoj vatri, u velikoj tavi, zagrijte pola jušne žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i pržite oko 5 minuta dok ne omekša, a zatim dodajte češnjak i komorač te kuhajte još 2 minute. Preselite u veliku zdjelu, dodajte mljevenu svinjetinu, nasjeckane stapke peršina te naribanu tikvicu, dobro začinite, promiješajte i oblikujte 10 okruglica. U tavi zagrijte preostalo ulje, stavite okruglice i pržite ih 5-8 minuta, povremeno ih okrećući, sve dok ne poprime zlatnu boju. Odložite tavu na stranu.
2. Zakuhajte slanu vodu te u njoj kuhajte špagete 1 minutu kraće nego što je navedeno na uputama. Preselite ocijeđeno tijesto u tavu s okruglicama, a možete dodati i malo vode u kojoj je kuhana tjestenina. Dodajte tikvicu narezanu na trakice i vratite tavu na vatru. Pirjajte tjesteninu s okruglicama i tikvicama s dodatkom vode u kojoj se kuhala tjestenina i sokom od limuna. Dobro začinite, preselite u zdjelu za posluživanje te pospite nasjeckanim listićima peršina, koricom limuna i obilno parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....