Znate one savršene dane kada imamo privilegiju ostati kod kuće, omotani toplom dekicom i s dobrom knjigom u ruci. Što nedostaje ovoj idili? Onaj prefini i mirisni čaj uz koji cijela kuća zamiriši, miris koji pamtimo još iz djetinjstva kada smo nakon igre na snijegu, crvenih noseva i promrzlih ručica došli doma... I ondje nas je dočekao taj topli napitak koji nas je okrijepio i dao dodatnu energiju.
Ove zdrave navike se ne bismo trebali nikad odreći. U vrijeme prehlada i gripa čajevi su jedni od boljih saveznika. Ove zime posegnite za onim s okusom limuna i limete koji imaju odlična antibakterijska i antivirusna svojstva. Zahvaljujući visokom udjelu vitamina C, limun će ojačati imunološki sustav, a učinkovit je u borbi protiv infekcija i odličan je izvor citrusne kiseline, kalcija, magnezija i pektina.
Prednosti limuna
- Regulira tjelesnu temperaturu
- Potiče dobro raspoloženje
- Pomaže kod artritisa
- Ublažava akne i prištiće
- Potiče detoksikaciju
- Potiče rad probavnog sustava
Zimi griju, ljeti rashlađuju
Kad vam život da limun i limetu... napravite čaj! Osvježavajući mirisi limuna i limete zimi griju, a ljeti rashlađuju. Okosnicu sastojaka Podravkinog čaja čine brižno odabrani plodovi jabuke i šipka, dok dodatak arome limuna i limete daje karakterističan slatkasto-kiselkasti okus.
Sve ga to čini izvrsnim toplim ili hladnim napitkom za nadoknadu tekućine organizmu i zamjenom za vodu ili uobičajene bezalkoholne napitke. Svaka filtar vrećica pakirana je u aroma omotač koji čuva svježinu i miris čaja.
Mirisna i zdrava limeta
Limeta je plod iz obitelji citrusa koja itekako pomaže našem zdravlju
- Koža postaje zdravija
- Ima antikancerogena svojstva
- Može spriječiti nastanak bubrežnih kamenaca
- Pomažem kod kolesterola
Kvaliteta i bogatstvo sastojaka
Podravka čajevi su rezultat osluškivanja potreba pravih ljubitelja čajeva te potrošačima donose prirodnost i dobar osjećaj. Široki asortiman stoga omogućava uživanje u svakom trenutku i prilici. Njihova posebnost su kvaliteta i bogatstvo sastojaka očuvanih u aroma omotaču. Svaki put kada ih otvorite uživat ćete u okusima i mirisima najfinijih biljnih i voćnih sastojaka koji ostaju netaknuti sve do trenutka pripreme.
- 10 kg kvalitetnog mesa
- 200 g soli
- 80 do 90 g mljevene paprike
- 40 g češnjaka (samljeti)
- 30 do 35 g ljute mljevene paprike
- 2-3 g papra
Priprema:
- Meso sameljite.
- Dodajte mu ostale sastojke i dobro izmiješajte.
- Punite pripremljena crijeva.
Savjet više!
Sami odaberite želite li u svoje kobasice staviti slatku ili ljutu papriku, ili ćete napraviti mješavinu.
Vodite računa da upravo o paprici ovisi koliko će vaše kobase biti posebne - birajte domaću od provjerenih proizvođača!
Preporuka je meso samljeti na krupnije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....