- prhko tijesto
- 1 žuta paprika
- 1 zelena paprika
- 1 narančasta paprika
- 1 crvena paprika
- 1 pečeni patlidžan
- 10 dag svježeg kravljeg sira
- 1 jogurt
- sol
- kopar
Priprema:
- Umijesite klasično prhko tijesto s manjim dodatkom šećera.
- Narežite sve paprike; tko ne voli da ostanu svježe, može ih malo propirjati.
- Napravite kremu od pečenih patlidžana: nakon pečenja skinite im kožicu i začinite uljem.
- Napravite smjesu od svježeg sira, jogurta i kopra.
- Stavite podlogu od prhkog tijesta, prvo je malo izbockajte da se ne nadigne u pečenju, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijevih.
- Nakon pet minuta na podlogu dodajte kremu od patlidžana, pa smjesu od sira i jogurta.
- Na vrh u krug poslažite narezane paprike u bojama od žute do crvene. Pecite u pećnici još 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....