- 30 g maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 280 g arborio riže
- 200 ml suhog bijelog vina
- 1 litra povrtnog temeljca (ako nemate domaći koristite kocku)
- 1 mala butternut tikva
- manja šaka svježe kadulje
- 100 g parmezana
- 150 g mozzarelle
- sol i papar
- kockica maslaca
Priprema:
- Na maslacu i 1 žlici maslinovog ulja dinstajte luk dok ne omekša, dodajte sitno sjeckani češnjak i pazite da vam ne zagori. Stavite rižu i pržite ju neprestano miješajući 1 do 2 minute dok ne postane staklasta.
- Dodajte vino i pustite da zavrije. Nakon toga smanjite vatru i krčkajte dok 2/3 vina ne ispari.
- Dodajte temeljac, otprilike 1 šalicu te pustite da tekućina ispari prije dodavanje sljedeće čaše. Kuhajte rižu na ovaj način 15 minuta.
- U međuvremenu zagrijte preostalu žlicu maslinovog ulja na srednjoj vatri i pržite kockice bundeve 10 do 12 minuta, dok ne postanu mekane i zlatno-smeđe boje. Posolite ih i popaprite.
- Narežite kadulju i umiješajte ju u rižoto s pečenom bundevom, mozzarellom narezanom na kockice i naribanim parmezanom. Ugasite vatru i pustite da se sir rastopi. Začinite po želji i umiješajte kockicu maslaca.
- Rižoto poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....