Nutricionistica Laura Ford iz Melbournea je otkrila tajni sastojak zahvaljujući kojem će vaš pečen krumpir uvijek biti nevjerojatno sočan i hrskav. Tajna je u medu (i krušnim mrvicama).
- Ova krumpir izaziva pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s najhrskavijim rubovima. Unaprijed se ispričavam jer ih jednostavno nećete moći prestati jesti - napisala je Laura na Instagramu.
Sastojci:
- 2 kg crvenog krumpira narezanih na ploške od 1 centimetar
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- višenamjenski začin
- sol i papar
- 1 - 2 žlice meda (ovisno o tome koliko želite slatkoće)
Priprema:
- Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Kuhajte ga između četiri i pet minuta dok ne omekša (ne smije se raspadati)
- Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa
- Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na dvije minute dok se maslac ne otopi
- Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem
- Dobro začinite. Dodajte malo krušnih mrvica za dodatnu hrskavost
- Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa
- Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav
- Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom ili ružmarinom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....