Za umak od malina:
- 200 g malina
- 100 g šećera
Za semifreddo:
- 4 žumanjka
- 1 cijelo jaje
- 100 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 400 ml slatkog vrhnja
Za umak od malina:
- Izmiješajte maline i šećer pa ih zagrijavajte dok ne puste sok.
- Kuhajte na laganoj vatri da se sok malo zgusne.
- Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.
Za semifreddo:
- U vatrostalnoj zdjeli pomiješajte žumanjke, jaje i šećer. Mahunu vanilije prepolovite i ostružite sjemenke pa i njih dodajte jajima.
- Sve kuhajte nad parom neprestano miješajući dok ne dobijete gustu kremu. Ovo će potrajati dok vas ruke dobro ne zabole.
- Kad se krema zgusne maknite je s vatre i ostavite sa stane.
- Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag pa ga nježno umiješajte u kremu od jaja.
- Kalup za kruh obložite prozirnom folijom pa u njega ulijte pripremljenu kremu.
- Na kraju umiješajte i umak od malina.
- Hladite nekoliko sati u zamrzivaču. Kad se desert smrzne, izvadite ga iz zamrzivača, pažljivo odvojite prozirnu foliju, narežite ga na šnite i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....