Za prhko tijesto:
- 250 g oštrog brašna
- 1/2 žlice praška za pecivo
- 1/2 žlice soli
- 125 g maslaca
- 100 g svježeg sira
- 1 jaje
Za nadjev:
- 300 g špinata
- 1 češanj češnjaka
- 100 g pancete
- 300 g svježeg sira
- 250 g vrhnja
- 2 jaja
- sol i papar
Priprema:
- Za pripremu tijesta u posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sol i maslac u listićima. Mijesite dok ne dobijete mrvičastu smjesu, zatim umijesite svježi sir i jaje tako da dobijete prhko tijesto. Oblikujte ga u lopticu, omotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak pola sata.
- Kalup premažite maslacem. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte pa njime obložite kalup dobro ga utiskujući na dno i stranice. Ostavite nekoliko centimetara tijesta da prelazi rub kalupa. Tijesto na dnu izbodite vilicom. Opet stavite u hladnjak na 15-ak minuta, a zatim ga ispecite u pećnici zagrijanoj na 200°C.
- U međuvremenu operite i kratko blanširajte špinat, ocijedite ga i usitnite. Na malo maslaca popržite usitnjeni češnjak i slaninu. Dodajte špinat, posolite i popaprite te pirjajte oko tri minute pa umiješajte i svježi sir.
- U posebnoj posudi umutite jaja i vrhnje, posolite i popaprite pa ih dodajte smjesi sa špinatom. Miješajte da dobijete ujednačenu smjesu, izlijte je na pečeno tijesto i pecite u pećnici na 200°C oko 35 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....