Piletina je namirnica koju ste sigurno pripremili bezbroj puta, i to na razne načine. Sada je vrijeme da isprobate i grčku marinadu. Uz minimalan trud, imat ćete nevjerojatno ukusan obrok pun aroma limuna, češnjaka i bilja.
Sastojci:
- 900 grama pilećih prsa bez kostiju
- 4 režnja češnjaka
- 2 limuna srednje veličine
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 žlica sušenog origana
- 1 čajna žličica meda
- 1 čajna žličica mažurana
- 1 čajna žličica soli
- 1/2 čajna žličica mljevenog crnog papra
Priprema:
1. Nasjecite pileća prsa na odreske, ali neka ne budu pretanki jer ih trebate istući batom za meso do debljine jednog centimetra.
2. Pripremite vrećicu s patentnim zatvaračem. Odaberite onu od nekoliko litara jer moraju stati marinada i odresci pilećih prsa.
3. U vrećicu dodajte sitno naribane režnje češnjaka, naribanu koricu jednog limuna. Zatim ocijeđeni sok 2 limuna, maslinovo ulje, origano, medo mažuran, sol i crni papar. Dodajte meso, zatvorite vrećicu i umasirajte da se sve sjedini.
4. Marinirajte najmanje 30 minuta na sobnoj temperaturi ili ostavite u hladnjaku do 3 sata.
5. Premjestite piletinu u posudu za pečenje i prelijte marinadom. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 ºC.
6. Pecite dok piletina ne postane zlatnosmeđa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....