SHUTTERSTOCK
Brzo i sočno

Piletina na grčki način! Recept koji pršti aromama limuna i začinskog bilja

Vrijeme je da isprobate grčku marinadu. Uz minimalan trud, imat ćete nevjerojatno ukusnu piletinu


Piletina je namirnica koju ste sigurno pripremili bezbroj puta, i to na razne načine. Sada je vrijeme da isprobate i grčku marinadu. Uz minimalan trud, imat ćete nevjerojatno ukusan obrok pun aroma limuna, češnjaka i bilja.

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • 900 grama pilećih prsa bez kostiju
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 limuna srednje veličine
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica sušenog origana
  • 1 čajna žličica meda
  • 1 čajna žličica mažurana
  • 1 čajna žličica soli
  • 1/2 čajna žličica mljevenog crnog papra


Priprema:

1. Nasjecite pileća prsa na odreske, ali neka ne budu pretanki jer ih trebate istući batom za meso do debljine jednog centimetra.

2. Pripremite vrećicu s patentnim zatvaračem. Odaberite onu od nekoliko litara jer moraju stati marinada i odresci pilećih prsa.

3. U vrećicu dodajte sitno naribane režnje češnjaka, naribanu koricu jednog limuna. Zatim ocijeđeni sok 2 limuna, maslinovo ulje, origano, medo mažuran, sol i crni papar. Dodajte meso, zatvorite vrećicu i umasirajte da se sve sjedini.

4. Marinirajte najmanje 30 minuta na sobnoj temperaturi ili ostavite u hladnjaku do 3 sata.

5. Premjestite piletinu u posudu za pečenje i prelijte marinadom. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 ºC.

6. Pecite dok piletina ne postane zlatnosmeđa.

Linker
15. studeni 2024 06:34