- 1 kg pilećih krilca
- sol
- papar
- 4 žlice sojinog umaka
- 2 pune žlice meda
- 2 žlice rižinog octa
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žličica đumbira u prahu ili naribanog
- 2 režnja češnjaka naribana
- 1 - 2 peperončina namrvljena
Za posipanje:
- sezam i zeleni dijelovi mladog luka
Za umak:
- 150 g grčkog jogurta
- 2 žličice tahini paste
- prstohvat soli
Priprema:
- Krilca očistite i odrežite im onaj najmanji dio - perca.
- Posipajte ih s malo soli i papra te i posložite u posudu s poklopcem.
- Pomiješajte sve sastojke za marinadu i time prelijte krilca, dobro promiješajte, poklopite i ostavite u hladnjaku preko noći ili par sati.
- Sutradan obložite veliki lim za pečenje papirom te na njega posložite marinirana krilca. Preostalu marinadu sačuvajte.
- Krilca pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 - 40 minuta. Povremeno ih premažite s preostalom marinadom.
- Pečena krilca posipajte sa sezamom i narezanim zelenim dijelovima mladog luka.
Za umak:
- Pomiješajte grčki jogurt, sol i tahini pastu.
- Dobro ohladite i poslužite uz vruća krilca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....