Foto: Istock
biljčice na prozoru

Pesto Genovese na malo drugačiji način

Zato što sadrži češnjak, Pesto Genovese je najbolje pripremiti svježega. U protivnom će prevladati žestina češnjaka pa to više neće biti to. Pesto Genovese se može pomiješati s tjesteninom, dodati sendvičima, mesu, pečenom povrću … Ja sam ga pomiješala s integralnim špagetima i na kraju po vrhu naribala sir. Ako već niste, svakako napravite svoj Pesto Genovese. Nadam se da će i vas oduševiti.
  • 30 listića bosiljka
  • 1 veliki češanj češnjaka
  • 1 šaka neposoljenog kikirikija (ukloniti valja i crvenu ljuskicu)
  • 4-5 jušnih žlica maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice ribanog parmezana
  • 3-4 jušne žlice ribanog ovčjeg sira (ja sam koristila sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka)
  • ½ čajne žličice krupne soli

Priprema:

  1. U mužaru zdrobite češnjak. Dodajte sol i bosiljak te ih dobro usitnite. Da budem iskrena, meni je to bilo prezahtjevno pa sam sve prebacila u visoku posudu, dodala maslinovo ulje i izmiksala štapnim mikserom.
  2. Potom dodajte kikiriki, parmezan i ovčji sir te sve dobro homogenizirajte. I to je to. Gotovo.
Linker
04. studeni 2024 05:09