Snimila: Andrea Cukrov
slatko-slana kombinacija

Pečene smokve s pršutom, ovčjim sirom i listićima mente

  • 8 - 10 malih smokava
  • nekoliko kapi aceta balsamica
  • nekoliko kapi maslinovog ulja
  • krupna morska sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 - 5 kriški pršuta
  • ovčji sir
  • menta

Priprema:

  1. Narežite smokve na pola te ih kratko pecite na grill tavi bez dodavanja masnoća, okrenute narezanom stranom prema dolje.
  2. Pecite ih 1 – 2 minute te ih odmah maknite s tave. Pokapajte ih s malo aceta i maslinovog ulja te ih posipajte solju i paprom.
  3. Pršut narežite na tanke trakice po dužini te svaku smokvu omotajte jednom trakicom.
  4. Posložite omotane smokve na tanjur.
  5. Posipajte s tanko narezanim komadićima ovčjeg sira i listićima mente.
  6. Poslužite dok je još toplo.
Linker
22. studeni 2024 05:23