Pravo je vrijeme za hladne juhe. Jedan od boljih izbora je juha od krastavaca. Evo kako je pripremiti:
Sastojci:
• 2 krastavca
• 2 češnja češnjaka
• 1 litra tekućeg jogurta
• 120 g vode
• 2 jušne žlice svježeg vlasca
• ¼ čajne žličice soli
• ekstra djevičansko maslinovo ulje
• orasi
Priprema: Očistite češnjak te ga zgnječite zajedno sa solju. U velikoj zdjeli pomiješajte oguljeni, sitno narezan krastavac, češnjak i sol te dodajte jogurt. Sve izmiješajte u jednoličnu smjesu. Potom postupno dodajte vodu prema željenoj gustoći. Po potrebi dodajte još soli. Na kraju dodajte usitnjene orahe i vlasac te maslinovo ulje. Sve još jednom promiješajte i ostavite u hladnjaku barem dva sata kako bi se juha ohladila, a okusi proželi. Servirajte hladno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....