Foto: iStock
Što je prosinac bez...

Orijentalni paprenjaci

Sastojci za 20 do 30 paprenjaka
  • 4 dag sušenih brusnica (sitno nasjeckanih)
  • 12,5 dag maslaca
  • 15 dag šećera u prahu
  • malo soli
  • 4 žličice viskija (ili neko drugo žestoko piće prema želji)
  • 1 jaje
  • 30 dag brašna
  • začini: cimet, muškatni oraščići, klinčići

Priprema:

  1. Pjenasto umutite maslac, dodajte mljeveni šećer, sol, jaje, brusnice, viski i začine (cimet, muškatni oraščić, klinčiće). Dobro umijesite pa tijesto umotajte u plastičnu foliju te stavite u hladnjak da odstoji dva sata.
  2. Razvaljajte tijesto na debljinu od 0,5 cm pa kalupićima izrezujte paprenjake.
  3. Rasporedite ih na namašćen i pobrašnjen lim i pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva.
  4. Ohlađene paprenjake poslažite u limenu kutiju tako da između redova paprenjaka stavite pergament papir. U limenoj kutiji mogu se čuvati 6 tjedana.
Linker
21. rujan 2024 04:35