
Pretjerali ste s brojem pisanica i ostat će vam ih puno nakon Uskrsa? Znate li koliko dugo ih još možete jesti? Budite oprezni! Naravno, kuhana jaja imaju znatno kraći rok od svježih. Zato, zapamtite osnovno pravilo - držite ih u hladnjaku, bez obzira koliko vam lijepo ukrašavali stol.
Do sedam dana
Već dva sata na sobnoj temeperaturi u kuhanim se jajima mogu razmnožavati bakterije. Ukoliko ih držite u hladnjaku jaja možete jesti i sedam dana. Dakle, koliko god vam ukrašavala stol i stvarala blagdansku atmosferu u domu, ako vam uskršnja jaja nisu samo ukras već ih kanite i kasnije jesti, držite ih u hladnjaku!
Dobra namirnica
Inače, jaje je namirnica izuzetne hranjive vrijednosti. Bogato je kvalitetnim lako iskoristivim bjelančevinama, koje sadrže glavne komponente za izgradnju mišića pa se svrstava u istu skupinu kao meso, riba i sir. Sadrži vitamine A, E i B12. Ono što mnoge muči je pitanje kolesterola. No, ukoliko ne pretjerujete (dva do tri jaja tjedno) izbjeći ćete taj problem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....