Zahvaljujući ovim odličnim trikovima impresionirat ćete svoje ukućane i goste.
1. ŠEĆER JE PRIRODNI KONZERVANS
Jagode, maline, marelice, breskve i ostalo voće koje stavljate u zamrzivač uvijek stavite u posude i svaki red voća pospite šećerom. Šećer sprečava da led ne uđe u voće i oduzme mu prirodan okus.
2. KOCKICE LEDA S VOĆEM
Lako možete napraviti atraktivnije i ukusnije kockice leda za aperitiv. U svaki odjeljak u posudici za led stavite tanko narezane korice limuna ili naranče (naravno, neprskane), višnje ili bobice grožđa.
3. ZAMRZNITE PIRJANI LUK
Ispirjajte veću količinu luka, a potom ga zamrznite. Kad pripremate jelo, samo žlicom uzmite koliko vam treba. Miris pirjanog luka tako neće biti čest u vašoj kuhinji.
4. KRUMPIR SKUPLJA VIŠAK SOLI
Ako ste presolili jelo, dodajte mu jedan ili više krumpira. Krumpir će pokupiti višak soli.
5. ODMRZAVANJE RIBE
Zamrznutu ribu prije upotrebe ostavite nekoliko sati u hladnoj, posoljenoj vodi. Tako će se polako odmrzavati, a meso će ostati čvrsto.
6. KAPI LIMUNOVA SOKA
Ako vam je potrebno samo nekoliko kapi limunova soka, jednostavno u kori limuna napravite mali otvor i iscijedite soka koliko vam treba. Limun će ostati čitav pa ćete ga moći upotrijebiti i poslije nekoliko dana.
7. BANANE U SALATI
Kako banane u voćnoj salati ne bi pocrnjele, poprskajte ih limunovim sokom nakon što ih narežete. Dodatnu zaštitu dat će im šećer u prahu.
8. LAKŠE GULJENJE RAJČICA
Kako biste lakše skinuli kožicu s rajčice, prelijte je vrelom vodom. Kožica će se potom lako i brzo skidati, a rajčica se neće raspadati.
9. LIJEPA BOJA GRAŠKA
Kad kuhate svježi grašak, u vodu dodajte žličicu šećera. Tako će zadržati lijepu zelenu boju.
10. BRZA LIMUNADA
Limunadu ćete jednostavno pripremiti ako iscijedite više limunova soka i zamrznute ga u posudicama za led. Za pripremu čaše limunade kasnije će vam biti dovoljna jedna kockica zamrznutog soka, voda i šećer po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....