- 1 purica
- 250 g maslaca
- 1 jabuka
- 6 češnja češnjaka
- 1 naranče
- 2 žličice rumarina
- 1 žličica timijana
- 1 žličica papra
- 3 žličice soli
- 1 žličica češnjaka (u prahu)
- 2 žlice Letifico medene kreme s dodatkom kurkume
Kad imate sve, onda:
- Puricu nasolite večer prije i stavite ju u hladnjak.
- Sljedeći dan kada odlučite peći puricu natrljajte s preostalim začinima.
- Puricu napunite jabukom, češnjakom, 1 žlicom soli i narezanom narančom na kolutiće.
- Maslac narežite na kockice i stavite ga na puricu.
- Zatim puricu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160 °C. Puricu pecite 1 sat i 45 minuta stalno ju podlijevajući. Ako nemate dovoljno maslaca za podlijevanje slobodno dodajte još.
- Pred sam kraj pečenja u posudi pomiješajte 100 g maslaca i Letifico medenu kremu s dodatkom kurkume. Stavite na kratko dobivenu smjesu u mikrovalnu kako bi se maslac otopio.
- Puricu premažite napravljenom smjesom i pokrijte pleh aluminijskom folijom.
- Pecite u pećnici dodatnih 20 minuta.
- Kada je purica gotova, pustite ju da se ohladi 20 minuta prije serviranja.
Poslužite ju s mlincima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....