Piše: Toni Grahovac, student koji želi pokazati da se i s manjim budžetom može jesti zdravo, ukusno i kvalitetno
Ovo je recept za svakoga tko je spreman izdvojiti nešto više vremena, isprljati puno suđa, ali onda uživati u skladu i spoju nevjerojatnih okusa.
PILEĆA KRILCA U SLATKO SLANOM UMAKU, ZAPEČENA KORABA TE PEČENI BATAT
SASTOJCI : (za 2 osobe)
- 1 kg pilećih krilca
- 1 veći batat
- 2 manja krumpira, 1 srednja koraba
- kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje
- prašak za pecivo
- soja sos, sweet chilli sos
- mrvicu đumbira
- 2 žlice meda
- žlica kokosovog ulja
- češnjak
- malo sušene limunske trave
- maslac, mlijeko, tvrdi sir
- sol, papar
PRIPREMA:
Za krilca :
- Prerezati krilca na pola gdje zglob. Osušiti papirom. Začini po želji i dodati dvije žlice praška za pecivo.
- Peći pola sata na 120°C. s kožom prema gore te nakon toga pojačati na 220°C još 45 min.
Zapečena koraba :
- Izrezati korabu srednje veličine te 2 krumpira na tanke ploškice.
- Na tavi rastopiti maslac, dodati mu malo sjeckanog češnjaka, sol i papar u zrnu te malo mlijeko. Pirjate na tome korabu i krumpir 10-ak minuta,
- U male keramičke kalupe stavimo to što smo pirjali. Izmiješamo u manju posudicu vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, tvrdi sir, vlasac te začine po želji. Na vrh ravnomjerno raspodijelimo nadjev te stavimo u pećnicu na vrući zrak (Air Fryer) 20- ak minuta. U regularnoj pećnici 45 min na 200°C.
Umak za pileća krilca:
- Pomiješati žlicu kokosovog ulja, žlicu sweet chilija, 4 žlice soja sosa, malo sitnog đumbira, soli, papra, žličicu dimljenje crvene paprike, 2 češnja češnjaka, malo sušene limunske trave te 2 žlice meda.
- Staviti na vatru 5-10 min dok se ne zgusne.
- Pomiješati krilca s umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....