Samo prirodno

Namaz od badema s cimetom

  • 2,5 šalice badema
  • 2 jušne žlice meda
  • 1 jušna žlica ulja neutralnog okusa (npr. suncokretova)
  • pola čajne žličice soli
  • pola čajne žličice mljevenog cimeta

PRIPREMA:

  • Zagrijte pećnicu na 160°C.
  • Na rešetku položite papir za pečenje te bademe u jednom sloju.
  • Pržite ih uz povremeno miješanje osam do 12 minuta. Bademi ne smiju pregorjeti, nego trebaju biti lagano poprženi.
  • Izvadite bademe iz pećnice te ih ostavite da se ohlade.
  • Blenderom ih usitnite.
  • Dodajte ulje i sol te nastavite postupak još šest do devet minuta.
  • Povremeno sa stijenki blendera skidajte smjesu.
  • Dodajte med i cimet te nastavite miješati kako biste dobili glatku smjesu.
  • Po želji možete dodati više meda, cimeta ili soli.
  • Namaz stavite u prikladnu posudu te zatvorite originalnim poklopcem.
  • Držite ga u hladnjaku i potrošite tijekom četiri tjedna.

Napomena: Dio badema možete zamijeniti pistacijama ili lješnjacima. Možete dodati i nekoliko kikirikija.

Linker
10. studeni 2024 06:27