- 2,5 šalice badema
- 2 jušne žlice meda
- 1 jušna žlica ulja neutralnog okusa (npr. suncokretova)
- pola čajne žličice soli
- pola čajne žličice mljevenog cimeta
PRIPREMA:
- Zagrijte pećnicu na 160°C.
- Na rešetku položite papir za pečenje te bademe u jednom sloju.
- Pržite ih uz povremeno miješanje osam do 12 minuta. Bademi ne smiju pregorjeti, nego trebaju biti lagano poprženi.
- Izvadite bademe iz pećnice te ih ostavite da se ohlade.
- Blenderom ih usitnite.
- Dodajte ulje i sol te nastavite postupak još šest do devet minuta.
- Povremeno sa stijenki blendera skidajte smjesu.
- Dodajte med i cimet te nastavite miješati kako biste dobili glatku smjesu.
- Po želji možete dodati više meda, cimeta ili soli.
- Namaz stavite u prikladnu posudu te zatvorite originalnim poklopcem.
- Držite ga u hladnjaku i potrošite tijekom četiri tjedna.
Napomena: Dio badema možete zamijeniti pistacijama ili lješnjacima. Možete dodati i nekoliko kikirikija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....