200 grama fileta palamide
1 jušna žlica sitno naribanog đumbira
ZA MARINADU:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml limunovog soka
ZA PRELJEV:
1 jušna žlica maslinovog ulja
2 jušne žlice limunovog soka
papar i sol
Priprema:
- Đumbirov korijen ogulite i sitno naribajte.
- Pomiješajte s uljem, limunovim sokom, soli i paprom.
- Ribu stavite u prikladnu posudu, prelijte je marinadom i držite na hladnom 3-4 sata. Nekoliko puta okrenite ribu.
- Pecite na roštilju.
- Gotovu ribu prelijte mješavinom maslinovog ulja i limunovog soka.
Savjet plus!
Za mariniranje su prikladni fileti ribe mase oko 100 grama, može se uzeti i druga plava riba; tuna, velike lokarde ili skuše…
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....