Iako je sezona tikvica pri kraju, još uvijek ih se može naći na policama trgovačkih lanaca i u tržnicama. No, bez obzira na dostupnost, uvijek možete biti maštoviti te izabrati trenutnu, sezonsku alternativu. Low carb verzija cannellona koju je na svom Instagram profilu podijelio talijanski bloger odličan su, lagani i nutritivno bogat obrok za čiju je pripremu potrebno maksimalno pet minuta. Ovaj je recept odličan za bilo koji obrok u danu.
Low carb cannelloni
Sastojci za dva cannellona:
- 1 tikvica
- 2 kriške kuhane šunke po izboru (ili pureća prsa)
- 4 kriške sira
- 1 jaje
- 30 grama krušnih mrvica (alternativa su mrvice od low carb kruha)
Postupak:
1. Tikvice operite i narežite na tanke ploške, posolite ih i ostavite da odstoje 10 -15 minuta zamotane u kuhinjski papir.
2. Položite tri kriške tikvica na radnu površinu, zatim na njih stavite sloj šunke. Potom, ponovite postupak sa slojem tikvica, zatim dodajte šunku i na kraju sir. Sve zajedno zarolajte u smotuljke.
3. Smotuljke uronite u prethodno napravljenu smjesu od jajeta i prezla.
4. Cannellone možete peći u pećnici na 200 stupnjeva, 20 minuta uz korištenje ventilacije ili u fritezi na 190 stupnjeva 15 minuta.
Jedan cannellon sadrži 246 kcal i 12,3 grama ugljikohidrata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....