Salate osvježavaju i pomažu nam nadoknaditi vodu, a uz to sadrže mnoge potrebne nutrijente.
Recept za salatu od tjestenine i patlidžana.
Sastojci (za 5 osoba):
- 450 g patlidžana
- 450 g tjestenine po izboru
- 120 g mladog sira
- 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 jušne žlice usitnjenog svježeg peršina
- 2 jušne žlice usitnjenog svježeg bosiljka
- češnjak
- sol,
- svježe mljeveni papar
Preljev:
- ¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 jušne žlice vinskog octa
- 1 češanj češnjaka
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 C.
- Na rešetku stavite papir za pečenje.
- Patlidžane narežite na kocke, posolite ih i popaprite, pa stavite na papir za pečenje. Poškropite uljem.
- Pecite ih oko 30 minuta dok ne omekšaju i ne porumene.
- Skuhajte tjesteninu
- U šalici dobro pomiješajte sastojke za preljev.
- U zdjelu za serviranje stavite ocijeđenu tjesteninu i pečene patlidžane. Prelijte preljevom i pomiješajte.
- Dodajte sir narezan na kockice te usitnjeni peršin i bosiljak.
- Sve još jednom lagano promiješajte i poslužite.
Ovu salatu možete pripremiti i dan unaprijed. Držite je u hladnjaku i izvadite pola sata prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....