2 luka
3 paprike
6 rajčica
1 patlidžan
2 tikvica
mast
sol
šećer
ljuta papričica
Priprema:
- Operite povrće. Luk usitnite, a paprike, rajčicu, patlidžan i tikvice narežite na manje komade.
- U tavi zagrijte žlicu masti pa dodajte nasjeckani luk te ga prodinstajte.
- Kada je luk staklast dodajte papriku i tikvice pa pirjajte 10-ak minuta. Tada dodajte rajčicu i patlidžan pa pustite da se sve pirja na laganoj vatri. Povremeno promiješajte.
- Kada je povrće omekšalo dodajte žličicu šećera, posolite i prema ukusu dodajte malo ljute papričice.
- Kada višak tekućine ispari sataraš je gotov.
Savjet više!
Sami odaberite začine - odlično će uz ovo jelo prijati sitno rezani češnjak, ali i majčina dušica (timijan).
Također, ako želite, u sataraš mžete dodati malo slanine ili kobase koju ćete kratko propirjati na luku, prije dodavanja povrća.
Poslužite uz rižu, pire krumpir ili domaći kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....