Možete pronaći recept za najbolji souffle i ubojiti goveđi umak, ali njihova priprema zahtijeva vještine koje možete izoštriti samo u kulinarskoj školi. Baš zato smo skupili profesionalne savjete i kulinarske trikove koji će podići vaša jela na višu razinu.
Ispecite savršeni odrezak
Prema riječima Gaby Dalkin, kuharice i blogerice iz Kalifornije, postoji tajna pripreme savršenog odreska: sol! Otprilike dva do tri sata prije nego što zapalite roštilj, pospite obje strane odreska solju, a zatim ga stavite na lim za pečenje. Soljenjem odreska meso će ostati sočno. Potom, prije pečenja na roštilju, osušite biftek papirnatim ručnikom i ponovno ga posolite i popaprite. Upotrijebite košer sol, tako će biti hrskavija korica!
Pahuljasta kajgana
Ako pak želite naučiti kako pripremiti neko svakodnevno jelo, Dalkin ima savjete i za omlet. Naime, ona preporučuje da košer sol dodate nakon što ispečete omlet kako bi bio vlažne, pahuljaste i savršene konzistencije.
Jednostavna metoda za guljenje češnjaka
Dana Murrell, kuharica u tvrtki za dostavu hrane Green Chef, zna kako jednostavnije oguliti češnjak. Kako biste više češnjaka ogulili odjednom, Murrell preporučuje da ih stavite u zdjelu, a zatim tu zdjelu poklopite. Snažno tresite nekoliko minuta. Uklonite poklopac i češnjaci bi trebali biti bez ljuske.
U pećnici nastaje najhrskavija slanina
Melissa Knific, bivša kreatorica recepata u HelloFreshu, zna kako pripremiti najbolju slaninu. Ako želite prekrasnu hrskavu konzistenciju, Knific kaže da odbacite tavu i ravnomjerno stavite trakice slanine na lim za pečenje s rešetkom. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta. Ova metoda omogućuje da masnoća kaplje s rešetke i da toplina ravnomjerno dođe do svakog dijela kriške, stvarajući hrskavost.
Uvijek imajte pri ruci kukuruzni škrob
Ako vam domaći umak izgleda vodenasto, ne brinite, kukuruzni škrob ga može spasiti. Jednu žlicu kukuruznog škroba i jednu žlicu vode dodajte u malu zdjelom i mješajte dok smjesa ne bude glatka. Zatim smjesu umiješajte u umak koji se kuha kako bi se zgusnuo. Po potrebi ponovite.
Sačuvajte začinsko bilje mjesecima
Ako imate puno svježeg začinskog bilja i ne želite ga bacati, Knific preporučuje da začinsko bilje (bez peteljki) stavite u posude za led. Prelijte ih maslinovim uljem ili otopljenim maslacem i zamrznite. Uzmite jednu ili dvije kockice kada ih želite upotrijebiti za jednostavno poboljšanje okusa.
Avokado može brže sazrijeti
Ako imate recept koji uključuje avokado, a on još nije sasvim zreo, Knific kaže da će, ako ga stavite u smeđu papirnatu vrećicu s bananom, sazrijeti za samo 24 sata.
Ispecite krumpir bez pećnice
Erin Alvarez, kuharica i stilistica za hranu, uvijek traži načine kako brže pripremiti zdravu hranu. Ako želite pojesti pečene krumpire, ali ne želite uključiti pećnicu, pokušajte ih ispeći u tavi od lijevanog željeza. Krumpir narežite na manje kockice ili ploške, dodajte ulje i pecite do željene hrskavosti. Obavezno pokrijte tavu poklopcem kako bi vam se krumpir brže ispekao.
Nemojte bacati ostatak kave
Baciti savršeno dobru kavu je grijeh! Alvarez ističe da ohlađenu kavu možete uliti u posudu za led, a tako ćete ne samo spriječiti bacanje nego možete poboljšati okus drugih stvari. Zamislite kako će biti dobra ledena kava kad dodate smrznute kockice kave? Ili zašto ih ne biste dodali u jutarnji smoothie? Isprobajte, sigurno će vam se svidjeti.
Posolite smoothie
Kuharica Jerrelle Guy ima savršen trik za smoothie. Ako u smoothie dodajete zeleno lisnato povrće, ona preporučuje i dodavanje prstohvata soli kako biste smanjili njihovu gorčinu. Tako ćete dobiti sve benefite, a gorčina neće pokvariti okus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....