Samo prirodno

Kuhan pa zapečen kupus

  • 1 manja glavica kupusa
  • 100 g domaće pancete
  • 100 g parmezana
  • 2 jušne žlice maslaca
  • ½ l povrtnog temeljca
  • 1 čajna žličica cimeta

PRIPREMA:

  • Kupus naribajte na tanke trakice, prelijte temeljcem i staviti kuhati.
  • Kad prokuha, kuhajte još 15-ak minuta.
  • U tavi otopite maslac i kratko popržite pancetu.
  • Dodajte dobro ocijeđen kuhani kupus. Pažljivo ga popržite sa svih strana.
  • Kada je gotov, pospite ga naribanim parmezanom.
  • Prije serviranja pospite mljevenim cimetom.

Ovo je jelo odličan prilog uz divljač. Može se poslužiti i kao samostalno jelo uz svježe pečena peciva od integralnog brašna.

Linker
24. studeni 2024 09:37