1 kg očišćenih vrganja
1 veći narezani luk
4 režnja češnjaka
3 dl vrhnja za kuhanje
2 žlice ulja
sol i papar
Priprema:
- U dubokoj posudi na ulju prodinstajte nasjeckani luk dok ne uvene pa dodajte sitno nasjeckani češnjak. Kratko prodinstati, dodati 80 dag gljiva narezanih na listiće i dinstajte dok ne počnu puštati svoj sok.
- Podlijte s pola litre vode i kad prokuha smanjite vatru i kuhajte 15 minuta. Dobro izmiksajte štapnim mikserom, posolite, popaprite.
- Dodajte vrhnje i ostatak vrganja koje ste prethodno prodinstali na malo masnoće. Kad zavri, kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta.
Ako niste u prilici nabaviti vrganje, možete se poslužiti i lisičarkama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....