Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Juha s đumbirom

Grije tijelo od pete do glave. Za 4 osobe.
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • po 1 koromač, mrkva i peršin
  • 1 manji korijen celera
  • 1 komadić đumbira
  • 15 dag graška
  • hren
  • sol
  • kopar

Priprema:

  1. Na malo ulja propirjajte luk i korjenasto povrće.
  2. Nakon nekoliko minuta dodajte koromač narezan na listiće, grašak i začine: sol, papar i đumbir u prahu ili ocijeđeni sok naribanog đumbira.
  3. Kuhajte desetak minuta, sameljite i, ako je potrebno, dotjerajte okus začinima.
  4. Prije konzumiranja naribajte svježi hren i dodajte listiće kopra. Jedite uz domaće grisine sa začinskim biljem.
Linker
06. studeni 2024 08:22