1 hokaido buča
1 žlica kokosova ulja
2 crvena luka
2 režnja češnjaka
1 mrkva
lovorov list
nekoliko kapi bučina ulja
2 žlice bučinih sjemenki
10 listića kadulje
kokosovo mlijeko
Priprema:
- Buču ispecite ili, ako nemate vremena, samo narežite na kockice.
- Na kokosovom ulju ispirjajte luk i češnjak, zalijte vodom pa dodajte mrkvu narezanu na kockice ili naribanu, kockice buče i začine. Kuhajte dok povrće ne omekša (oko 15 minuta).
- Juhu izblendajte, prema potrebi dodajte još začina i nekoliko žlica kokosova mlijeka te prokuhajte.
- Na suhoj tavi ili u pećnici malo prepecite bučine sjemenke.
- Listiće kadulje ispecite na ulju pa ih osušite na papirnatom ubrusu.
- Servirajte juhu toplu, s nekoliko kapi bučina ulja, bučinim sjemenkama i listićima kadulje koji će lijepo hrskati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....