Foto: Olja's Kitchen
Ručak u tri slijeda

Jogurt pita s borovnicama

Porcija: 6 osoba Priprema: 15 minuta Kuhanje: 45 minuta Spremno za: 60 minuta Zahtjevnost: za masterchefove u usponu Posebna prehrana: vegetarijansko

BISKVIT:

  • 100 g Letifico bademovog brašna
  • 300 g brašna
  • 3 žumanjka
  • 1 jaje
  • 5 žlica stevije
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g kokosovog maslaca
  • 2 žlice hladne vode po potrebi

PUNJENJE OD JOGURTA:

  • 4 bjelanjka
  • 4 žlice stevije
  • 3 čvrsta jogurta
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 žlice oštrog brašna

ZA POSIPANJE:

Ako koristite bademovo brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept!

Kada imate sve, onda:

  1. Pomiješajte sve sastojke za biskvit.
  2. Jednu trećinu smjese stavite sa strane za završni sloj dok preostali dio smjese rasporedite u pleh za pečenje.
  3. U posudu stavite 4 bjelanjka i dodajte 4 žlice stevije.
  4. S mikserom napravite snijeg i dodajte jogurt, vrhnje i 3 žlice oštrog brašna.
  5. Sve to razradite u kompaktnu smjesu i izlijte u kalup u kojem se nalazi biskvit.
  6. Borovnice pomiješajte s medenom kremom s dodatkom kakaa i stavite na smjesu od jogurta.
  7. Preostali biskvit razvaljajte i izrežite na trakice te rasporedite na vrh kalupa.
  8. Pecite u pećnici na 180°C 45 minuta.
Linker
22. studeni 2024 22:07