Donosimo vam jednostavan recept za veganski i bezglutenski kolač koji odlično ide uz popodnevni čaj ili kavu.
SASTOJCI:
- 350 g brašna (obično, integralno, bezglutensko)
- 225 g smeđeg šećera
- 100 ml biljnog ulja
- 2-3 žličice mljevenog đumbira
- 1 žličica praška za pecivo
- 4 žlice melase (oko 60 g)
- 225 ml vode
Po želji dodajte:
- pola žličice mljevenog cimeta
- pola šalice suhih datulja ili smokava
PRIPREMA:
- Miješajte mikserom sve sastojke dok ne dobijete glatko zlatnosmeđe tijesto.
- Ulijte smjesu u posudu obloženu papirom za pečenje i pecite 30-40 minuta na 180 °C.
- Kolač je pečen kada se digne, a čačkalica umetnuta u sredinu tijesta izađe čista.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....