Za pogačice:
- 1 žličica kima, tostiranog u suhoj tavi
- 200 g pšeničnog brašna
- 50 g Letifico brašna badema (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
- 1 žličica praška za pečenje
- prstohvat soli
- 250 g čvrstog jogurta
Za humus:
- 330 g slanutka, ocijeđenog
- 5 žlica vode od kuhanja slanutka ( iz konzerve)
- pola avokada
- 1 žlica tahini paste
- 1 limun, ocijeđen sok
- prstohvat soli, papra
- po ukusu čili papričica
- 2 žlice maslinovog ili po izboru ulja
Priprema:
- Ubacite sve sastojke za humus osim ulja te izmiksajte, povremeno stajući da sastružete ako se je smjesa skupila na rubovima miksera. Dok miješate dodajte ulje i miksajte dok ne dobijete raskošnu teksturu bez grudica. Ostavite sa strane.
- Prepecite sjemenke kima na suhoj tavi.
- U veliku zdjelu za miješanje dodajte sve sastojke za flatbread pogačice i rukom lagano ujedinite u smjesu.
- Prebacite tijesto na pobrašnjalu podlogu i rukama lagano zamijesite tijesto i podijelite na 8 dijelova koje treba oblikovati u kuglicu.
- Svaku kuglicu na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte do debljine 3 mm.
- Pecite pogačice na srednje jakoj vatri na tavi s malo ili bez ulja oko 3 minute.
- Poslužite tople flatbread pogačice s humusom i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....