500 g tjestenine
2 filea pilećih prsa ili kozica
1 žlica maslinovog ulja
1 tikvica
1 luk
1 čašica jogurta
200 g feta sira
šaka sušenih rajčica
origano, vlasac i majčina dušica
Priprema:
- Pileća prsa izrežite na manje kockice.
- Na tavi ugrijte maslinovo ulje i ispržite pileća da se zapeku sa svih strana.
- Izvadite meso.
- U tavici po potrebi dodajte još malo ulja i u njoj ispržite sitno sjeckan luk i tikvicu izrezanu na kockice.
- Kad povrće omekša dodajte meso i promiješajte.
- Začinite i pirjajte još 10-ak minuta.
- Kad skinete s vatre umiješajte jogurt i feta sir izdrobljen na komadiće.
- Ukrasite sušenim rajčicama.
Savjet više!
Ova salata odlična je i hladna i topla.
Sušenu rajčicu bilo bi dobro prije svakog korištenja u receptima prethodno prokuhati u mješavini vode i octa. Ako to ne učinite, tada je narežite na manje komade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....