U iščekivanju finala Eurosonga i našeg predstavnika Baby Lasagne najbolje je da nešto dobro pojedemo. I što je bolje od sočnih lazanja. I to ne bilo kakvih - donosimo vam recept za baby lasagne koje vas sigurno neće razočarati.
U ritmu Rim Tim Tagi Dim bacimo se na recept.
Sastojci:
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 1 veliki sitno nasjeckani luk
- 4 češnja češnjaka
- 1 konzerva sjeckane rajčice
- 3 žlice koncentrata od rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- listovi bosiljka (ako nemate može i sušeni origano ili timijan, origano)
- 2 žličice jabučnog octa
- 1/4 žličice senfa
Za umak:
- 50 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 šalica mlijeka
- 1/2 šalice cheddar sira
plus listovi za lazanje
Priprema:
- Zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu ispržite mljeveno meso. Kad je gotovo, stavite ga sa strane. U istoj tavi zagrijte još malo maslinovog ulja i popržite luk na srednje jakoj vatri, pržite ga oko 8 minuta, odnosno dok se ne karamelizira. Dodajte protisnuti češnjak i kuhajte još minutu.
- Ubacite rajčice iz konzerve, pire od rajčice, jabučni ocat, senf i dobro promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Prebacite umak u blender, dodajte listove bosiljka i izradite dok smjesa ne postane glatka.
- Umak vratite na tavu, dodajte meso i dobro promiješajte. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok pripremate umak.
Bešamel umak sa sirom:
- Rastopite maslac u malom loncu na srednjoj do laganoj vatri. Polako dodajte brašno i neprestano miješajte dok ne dobijete pastu. Kuhajte oko 2 minute.
- Potom postupno dodajte mlijeko i miješajte kako umak ne bi postao grudast. Ako vam je umak pregust dodajte još malo mlijeka. Ubacite sir i miješajte dok se sir posve ne otopi.
Slaganje:
- Nauljite kalup za muffine
- Svježe listove za lazanje izrežite u krugove promjera tako da vam pašu za kalup.
- Svaki komad tijesta potom uronite u vruću vodu na minutu pa poslažite u kalupe.
- Zatim na tijesto stavljajte po jednu punu žličicu umaka i na to bešamel.
- Napunite do vrha te stavite malo ribanog sira
- Pecite na 200 stupnjeva oko 12 minuta
- Kad dobiju lijepu boju izvadite i ostavite neka se malo ohlade u kalupu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....