SHUTTERSTOCK
mljac

Finale čekamo uz sjajan recept za baby lasagne. Morate ga isprobati

U ritmu Rim Tim Tagi Dim bacimo se na recept

U iščekivanju finala Eurosonga i našeg predstavnika Baby Lasagne najbolje je da nešto dobro pojedemo. I što je bolje od sočnih lazanja. I to ne bilo kakvih - donosimo vam recept za baby lasagne koje vas sigurno neće razočarati.

U ritmu Rim Tim Tagi Dim bacimo se na recept.

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 veliki sitno nasjeckani luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 konzerva sjeckane rajčice
  • 3 žlice koncentrata od rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • listovi bosiljka (ako nemate može i sušeni origano ili timijan, origano)
  • 2 žličice jabučnog octa
  • 1/4 žličice senfa

Za umak:

  • 50 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 šalica mlijeka
  • 1/2 šalice cheddar sira

plus listovi za lazanje

image
SHUTTERSTOCK

Priprema:

  1. Zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu ispržite mljeveno meso. Kad je gotovo, stavite ga sa strane. U istoj tavi zagrijte još malo maslinovog ulja i popržite luk na srednje jakoj vatri, pržite ga oko 8 minuta, odnosno dok se ne karamelizira. Dodajte protisnuti češnjak i kuhajte još minutu.
  2. Ubacite rajčice iz konzerve, pire od rajčice, jabučni ocat, senf i dobro promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Prebacite umak u blender, dodajte listove bosiljka i izradite dok smjesa ne postane glatka.
  3. Umak vratite na tavu, dodajte meso i dobro promiješajte. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok pripremate umak.

Bešamel umak sa sirom:

  1. Rastopite maslac u malom loncu na srednjoj do laganoj vatri. Polako dodajte brašno i neprestano miješajte dok ne dobijete pastu. Kuhajte oko 2 minute.
  2. Potom postupno dodajte mlijeko i miješajte kako umak ne bi postao grudast. Ako vam je umak pregust dodajte još malo mlijeka. Ubacite sir i miješajte dok se sir posve ne otopi.

Slaganje:

  1. Nauljite kalup za muffine
  2. Svježe listove za lazanje izrežite u krugove promjera tako da vam pašu za kalup.
  3. Svaki komad tijesta potom uronite u vruću vodu na minutu pa poslažite u kalupe.
  4. Zatim na tijesto stavljajte po jednu punu žličicu umaka i na to bešamel.
  5. Napunite do vrha te stavite malo ribanog sira
  6. Pecite na 200 stupnjeva oko 12 minuta
  7. Kad dobiju lijepu boju izvadite i ostavite neka se malo ohlade u kalupu.
Linker
06. studeni 2024 12:49