- 500 g šampinjona (ili gljiva po izboru, bukovače su odlične)
- 1 crvena paprika
- 2 režnja češnjaka
- 330 g ocijeđenog i ispranog slanutka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica Letifico ulja oraha
- 1 žličica za’atar mješavine
- 1 francuz
Kad imate sve, onda:
- Na laganoj vatri dodajte 1 žlicu maslinovog ulja.
- Nasjeckajte crvenu papriku i dodajte u tavu.
- Zatim prerežite šampinjone na četvrtine i također ubacite u tavu.
- Sitno nasjeckajte češnjak i dodajte u šampinjone.
- Pirjajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta te pred kraj dodajte slanutak.
- Začinite sa za’atar začinskom mješavinom, soli i paprom.
- Francuz narežite na kriške i njih prepecite na gril tavi s 1 žlicom orahova ulja.
- Preko kruha poslužite umak od gljiva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....