Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

Bazga u tempuri na salati i mirisni ocat

Lagano proljetno-ljetno jelo puno okusa.

Za tempuru:

  • cvjetovi bazge
  • rižino brašno
  • naribana limunova korica
  • ledena voda
  • malo soli
  • razne salate: zelena salata, radič, naribana mrkva, krastavci, tikvica s roštilja, crveni grah

Za preljev:

  • 10 cvjetova bazge
  • 1 l jabučnog octa

Priprema za salatu:

  1. Cvjetove bazge operite i posušite.
  2. Napravite smjesu od brašna, ledene vode, naribane limunove korice i malo soli.
  3. Ugrijte ulje, cvjetove bazge umačite u tempuru i kratko pržite.
  4. Očistite i operite salate, stavite u veliku zdjelu, na vrh stavite bazgu pa začinite maslinovim uljem, soli i jabučnim octom uz dodatak meda.

Priprema za preljev:

  1. U ocat stavite cvjetove, dobro zatvorite i ostavite na toplom 14 dana.
  2. Procijedite i koristite za salate.

Može se i piti ujutro: dvije žlice u čaši mlake vode

Linker
06. studeni 2024 13:50