DVA GODIŠNJA DOBA U JEDNOM DANU

FOTO Nakon temperature od 20 stupnjeva stiglo naglo zahlađenje s pljuskovima!

Zagreb, 020312.Trg Petra Preradovica.Danasnji najtopliji dan ove godine u Zagrebu je tesko bilo naci slobodan stol na terasama kafica zbog toga sto su svi zeljni sunca i svjezeg zraka.Na slici: kratki rukavi i lagana odjeca za setnju gradom.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

U Zagrebu, ali i u ostatku zemlje jutros je izmjereno 20 stupnjeva Celzijevih. No, ove, za početak studenog neobično visoke temperature rezultat su južine pa se već u rano poslijepodne očekuju prve kapi kiše.

Slične temperature su i na Jadranu, gdje nas već prijepodne očekuje mjestimice obilnija kiša, kao i u Gorskom kotaru i Lici.

Sunčana razdoblja moguća su prijepodne u Slavoniji, poslijepodne na sjevernom dijelu Jadrana. Na Jadranu s eočekuje jako i olujno jugo i jugozapadnjak, prema kraju dana u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak.

Prema vremenskoj prognozi DHMZ-a najviša dnevna temperatura zraka će se kretati između 17 i 23 stupnja, a pred kraj dana će osjetno zahladiti.

Sutra će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom još mjestimice s kišom, uglavnom u gorju, te hladnije nego danas.

Očekuje se da će sutra temperature na kopnu biti niže za pet do deset stupnjeva!.

Tako će se najniža jutranja temperatura zraka kretati od 4 do 9, a na Jadranu između 10 i 15. Najviša dnevna će pak biti od 9 do 14, na Jadranu između 15 i 20 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:15