HRVATSKA IM JE HIT U EUROPI

Zagreb je Uberu tržište koje najbrže raste

 Marko Todorov/Boris Kovačev/Cropix

Od pokretanja usluge u Hrvatskoj aplikacija Uber u dva je tjedna otvorena oko 50 tisuća puta, a registrirano je osam tisuća novih korisnika.

Ne gube vrijeme

Iz Ubera poručuju da je Zagreb tako u dva tjedna od pokretanja usluge po potražnji postao jedan od njihovih najbrže rastućih europskih gradova. I prije samog pokretanja usluge aplikaciju Uber otvorilo je 13 tisuća zainteresiranih.

- Bila su ovo dva najuzbudljivija tjedna u povijesti kompanije u Europi. Vozači nam govore kako odrađuju više vožnji u kraćem razdoblju, što znači da provode manje vremena čekajući sljedeću vožnju, a to za profesionalnog vozača predstavlja vrijeme tijekom kojeg ne zarađuje.

Vozači u prosjeku imaju 30 posto više vožnji nego što su ih imali tijekom istog radnog vremena prije Uberova dolaska - tvrdi Loic Amado, glasnogovornik Ubera u Hrvatskoj.

Bez gotovine

Prosječna ocjena vozača je 4,8 zvjezdica od mogućih pet. Aplikaciju su otvarali korisnici u cijelom gradu, od Svete Nedjelje do Dugog Sela. Da bi pojasnili model koji mnogi i dalje ne razumiju, iz Ubera poručuju da su svi vozači kvalificirani i licencirani profesionalci.

Svaka vožnja mora se naručiti putem aplikacije, a plaćanje se odvija isključivo elektronski, zbog čega je cijeli proces bezgotovinski. - Svaki grad je različit i razlozi zbog kojih ljudi biraju Uber su različiti. Znali smo da će potražnja biti velika - zaključuje Loic Amado.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:44