NEMA VIŠE 'DŽABA'

Bandić: Parkirališne karte izdavat će se na kapaljku. Kako bi to ostvario, osnovat ću Specijalni tim

Milan Bandić sa sjednice Gradske skupštine povlači odluku o organizaciji i naplati parkiranja. Osniva se specijalan tim koji će gradskim zastupnicima u studenome predočiti novi prijedlog

Povlaštene parkirališne karte, koje su se dosad očito dijelile šakom i kapom, u budućnosti će “curiti na kapaljku”.

Tim je riječima gradonačelnik Milan Bandić najavio izmjene odluke o naplati i organizaciji parkiranja u Zagrebu. Prvi je korak ukidanje tih povlastica za sve zaposlenike u Gradskoj upravi, Zagrebačkom holdingu, političkim strankama i medijskim kućama.

Osim toga, zbog nepravilnosti koje su se pojavile u poslovanju Zagrebparkinga, taj će posao gradonačelnik preuzeti na sebe, a osobno će rukovoditi tom gradskom odlukom. Stoga je odluku o naplati parkiranja povukao sa sutrašnje sjednice Gradske skupštine. Novi će prijedlog, kaže, uputiti u studenome.

- Koplja se uglavnom lome oko prve parkirališne zone jer se u krugu od oko 300 metara oko centra grada nalazi samo 2000 parkirališta i malo garaža. Više se ni jedna parkirališna karta neće dodijeliti državnim i gradskim institucijama, što će dijelom smanjti opterećenje u centru grada - kaže Bandić.

U narednih mjesec dana Bandić planira osnovati specijalni tim ljudi koji će raditi na novoj odluci. Kako bi se izbjegli eventualni sukobi, u povjerenstvu bi trebali biti predstavnici Grada, Gradske skupštine, Zagrebačkog holdinga i nezavisni stručnjaci.

- Apeliram na mjesne odbore i gradske četvrti da nam predlažu gdje bi sve trebalo popraviti stanje u prometu. Parkirališne zone nikad nismo širili bez suglasnosti građana. Nije nam cilj uvesti ‘harač’ nego olakšati život stanovnicima - rekao je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:41